Historia ciastek miodowych Marlenka

Data dodania: 02.06.2023

„Kluczem do sukcesu jest to, że nasze ciasta miodowe robimy z sercem i z miłością.”

- GEVORG AVETISJAN



Historia ciastek miodowych Marlenka jest ściśle związana z jego założycielem Gevorgiem Avetisjanem, który w 1995 roku przybył z Armenii do Czechi do Frýdku-Místku.

Zacznijmy jednak od początku. Jest rok 2023. Gevorg Avetisjan wraz z siostrą zakładają firmę, która produkuje ciasta miodowe według starej ormiańskiej receptury. Na cześć mamy i córki właścicielki nazywają je MARLENKA®. Stąd też w logo wziął się wizerunek dziewczynki. Czy wiecie, że w tamtym momencie firma zatrudniła tylko jednego pracownika? Z roku na rok firma jednak dynamicznie się rozwija. Dużym sukcesem jest to, że miodowniki od samego początku są produkowane bez konserwantów oraz sztucznych barwników. Zyskały sławę dzięki swojej oryginalnej recepturze oraz wysokiej jakości surowca i wyjątkowej trwałości.